Shiatsu massage Therapie

meridiaan-zones-buiktongHet is een massagevorm afkomstig uit Japan en heeft zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde. In de volksmond wordt het ook acupressuur of drukpuntmassage genoemd; shi = vinger, atsu = druk.

Shiatsu is een eeuwenoude oosterse geneeswijze.

De Traditionele Chinese Geneeskunde gaat ervan uit dat de macrokosmos, de omgeving, invloed heeft op de microkosmos, de mens. Omgeving en mens wordt verbonden door Ki; Ki is de levensenergie. Deze Ki stroomt door de meridianen (energiebanen). Zij weerspiegelen de lichamelijke en geestelijke conditie. De meridianen zijn verbonden met de organen die op hun beurt weer diverse lichaamsprocessen beïnvloeden, zoals de bloedsomloop en de spijsvertering. Als je gezond en in balans bent kan de Ki ongehinderd door de meridianen lopen. Echter, wanneer Ki verstoord raakt of stagneert kunnen er klachten ontstaan.

Het doel van Shiatsu is om de blokkades in de stroom van Ki op te sporen. Door druk van handen, duim of ellebogen uit te oefenen op de drukpunten of meridianen, worden deze blokkades opgeheven. Daarnaast worden er rotaties van gewrichten en strekkingen van spieren uitgevoerd om de Ki-stroom te herstellen.

In het verleden werd Shiatsu massage voornamelijk preventief gegeven om meer weerstand op te bouwen, waardoor klachten en ziektes zich minder snel konden manifesteren. Shiatsu gaat uit van een holistische benadering, dat wil zeggen dat lichaam en geest als een eenheid worden beschouwd. Het bestrijdt niet alleen de symptomen maar gaat op zoek naar de bron.

 • Is je lichaam gespannen en ervaar je veel stress?
 • Heb je vaak hoofdpijn?
 • Zie je elke maand tegen de menstruatie op?
 • Heb je last van overgangsklachten?

Shiatsu is bij verschillende klachten te gebruiken:

 • PMS, menstruatie- en overgangsklachten
 • Moeheid, nervositeit, stress, burn-out
 • Slapeloosheid
 • Depressieve klachten
 • Hoofdpijn
 • Ademhalingsstoornissen zoals hyperventilatie, lichte astma
 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Buikklachten zoals constipatie, spastische darm
 • Bij kinderen: onrust, concentratiestoornissen, hoofdpijn, buikpijn
 • Als zwanger worden niet zomaar lukt. Shiatsu kan hierbij ondersteuning bieden, ook naast een IVF-behandeling

Ook als je meer contact met je lichaam wil maken werkt Shiatsu heel goed, het laat je weer thuis komen bij jezelf.

 shiastsu therapie beek

De behandeling

We beginnen de behandeling met een intakegesprek.

Ook wordt bij aanvang van een behandeling de buik zacht gepalpeerd, de pols gevoeld en naar de tong gekeken. Deze zones geven mij informatie over de meridianen waarop ik de behandeling gericht op de behoefte van jou lichaam kan uitvoeren. Daarnaast gaan we samen kijken naar je levenswijze en omgevingsfactoren of deze van invloed kunnen zijn op de klachten. Soms geef ik oefeningen mee voor thuis. Ook kan ik ooracupunctuur toepassen ter ondersteuning van de behandeling. Alles zal in overleg met jou plaatsvinden.

De behandeling zal op een futon op de grond gegeven worden. Ik werk het liefst op een blote huid waarbij je ondergoed aan hebt en onder een plaid ligt. Maar shiatsu kan ook over dunne loszittende kleding gegeven worden mocht je dit prettiger vinden.

De behandeling wordt vaak als heel ontspannen ervaren. Door het zelfherstellend vermogen van het lichaam te bevorderen ga je weer meer licht en ruimte in het lichaam ervaren.

De behandeling duurt ongeveer 60 tot 75 minuten.  Kosten zijn € 70,-

Voor informatie en/of afspraak maken kan via mail info@yogaenshiatsubeek.nl, onderstaand contactformulier of via telefoon: 06-51887480.

Bij verhindering minimaal 24 uur van tevoren afzeggen, anders wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

 

De praktijk is aangesloten bij een onafhankelijke klachtenregeling: Erisietsmisgegaan.nl

Onvrede melden

Contact opnemen

Vul onderstaande velden in en ik neem z.s.m. contact met je op.
Naam
Telefoonnummer
Emailadres
Je bericht aan ons
Neem contact op via

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

https://www.yogaenshiatsubeek.nl/images771//namaste25mrt20222579Jn2F.jpg

Do-In Yoga

Bewegen in flow, ruimte creëren in je lichaam en gedachten, voelen dat je weer in je kracht komt te staan. Maar ook naar binnen keren en voelen wat er is en dat alles er mag zijn. Dat is de kern van mijn lessen.

https://www.yogaenshiatsubeek.nl/images771//namaste25mrt20222579Jn2F.jpg

Shiatsu

Via massage en strekkingen herstellen we de energiestroom door de meridianen, waardoor je lichaam en geest stimuleert om gezond te blijven en helpt weerstand te bieden aan ziekte. Je ervaart weer ruimte en ontspanning in je lichaam.

https://www.yogaenshiatsubeek.nl/images771//hartbeschdriewarm25mrt202225502i58.jpg

Hormoonyoga

Met Hormoonyoga brengen we de hormonen meer in balans. Hierdoor verminderen klachten, voel jij je energieker en beter in je vel.

Ontdek

Ontdek hoe je zelf kunt bijdragen aan je eigen gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Hoe kun jij het beste uit jezelf halen, hoe wordt je meer bewust van je gedragingen en patronen. Hoe houd je plezier in je leven.

Contact

yogaenshiatsubeek.nl
Van Hasseltstraat 10
6573 GD Beek-Ubbergen
06-51887480
info@yogaenshiatsubeek.nl
Social media
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met je account. Of wanneer je nog niet geregistreerd bent, klik je op Maak een account.

Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account Ik ben mijn wachtwoord vergeten