Mijn naam is Hennie Hukker (55 jaar). Vanaf mijn 18e jaar, tot op heden, ben ik werkzaam als verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen. Hiernaast heb ik sinds 2003 mijn eigen praktijk aan huis. Op dit moment combineer ik mijn baan als Endoscopieverpleegkundige in het Radboudumc met mijn werkzaamheden in mijn praktijk Yoga en Shiatsu, voor Shiatsu therapie, Do-In Yoga en Hormoonyoga

Het menselijk lichaam heeft me altijd ontzettend geboeid.

Ontdekken hoe je zelf kunt bijdragen aan je eigen gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Hoe kunnen we het beste uit onszelf halen, hoe worden we meer bewust van onze gedragingen en patronen. Hoe houden we plezier in ons leven.

Voor mijzelf is dit ook een hele weg geweest om mij persoonlijk te ontwikkelen en aan mijn gezondheid te werken en ik denk dat je nooit uitgeleerd bent. Ik blijf nieuwsgierig naar alle nieuwe inzichten maar zoek ook de stilte in mijzelf op. Daarnaast vind ik het altijd fijn om veel te bewegen en mijn lichaam lenig en soepel te houden. Als kind heb ik veel geturnd en later heb ik verschillende vormen van yoga gedaan, afhankelijk waar ik op dat moment behoefte aan had. Van hatha yoga, kundaliniyoga tot poweryoga. In de periode dat ik als verpleegkundige op de Intensive Care werkte ben ik in een burn-out beland. Dat was geen makkelijke periode. Lange tijd ben ik over mijn grenzen gegaan zonder dat ik het zelf door had.

Deze periode heb ik veel geleerd en ben ik in aanraking gekomen met Shiatsu therapie. De behandelingen op zich vond ik heerlijk, maar het fijnste was dat het mij heel erg heeft geholpen met bewustwording van mijn lichaam en hoe ik hier beter voor kan zorgen. Dit heeft mij zo geïnspireerd dat ik zelf de 3-jarige opleiding ben gaan volgen aan het Qing-Bai Instituut te Nijmegen, waar ik in 2003 ben afgestudeerd. Vervolgens heb ik de praktijk voor Shiatsutherapie opgericht. Naast mijn werkzaamheden volgde ik wekelijks yogalessen en thuis deed ik al regelmatig meridiaanstrekkingen/ Do-In. Deze bewegingsleer hadden we tijdens de opleiding geleerd om onszelf in goede conditie te houden zodat het geven van shiatsubehandelingen niet ten koste van jezelf gaat.

Tot ik in 2012 in aanraking kwam met de Do-In Yoga opleiding. Deze opleiding brengt Do-In en Yoga bij elkaar, en dat was precies wat ik zocht. Deze combinatie hielp, en helpt mij om zelf aan mijn gezondheid te werken, mijn lichaam soepel te houden en het houdt rust in mijn geest. Hierna ben ik zelf lessen Do-In Yoga gaan geven in het sfeervolle gebouw De Refter in Ubbergen en ik vind het heerlijk om samen in een groep de oefeningen te doen.

Alle creativiteit kan ik in mijn lessen kwijt. Geen één les is hetzelfde.

Yoga, meridiaanstrekkingen, Qi-gong, ademwerk, meditatie, drukpuntmassage, alles komt in een les voorbij. Op deze manier kunnen we heerlijk bewegen, maar ook stilstaan bij onszelf en een rustpunt creëren in ons lijf. Ook als mensen komen voor een shiatsubehandeling geef ik vaak oefeningen mee en/of  leer ik ze welke drukpunten ze zelf kunnen toepassen om hun lichaam te ondersteunen. Heel fijn omdat via shiatsu door massage de stroming van de Ki door de meridianen wordt hersteld en door oefeningen en drukpunten mee te geven kan de cliënt als hij wil zichzelf behandelen.

In 2020 kwam hormoonyoga op mijn pad. Inmiddels zelf in de overgang had ik meer ondersteuning nodig voor mijn klachten en die vond ik hierin. Ik was zo enthousiast dat ik ook hierin de opleiding heb gevolgd bij Sylvia Mullaart in Amsterdam. Door ongeveer 3 x in de week zelf een yogaserie te beoefenen kun je je hormonen beter in balans brengen. Hier geef ik nu workshops in.

Doordat ik werkzaam ben in zowel de westerse als de oosterse geneeswijze hou ik een open blik op de mens als geheel en kan ik het goede van beide geneeswijzen gebruiken.

Shiatsu, Do-In Yoga en Hormoonyoga is voor mij een levenswijze geworden. Het heeft mij meer zelfbewustzijn opgeleverd en laten inzien dat je zelf een grote invloed kunt hebben op de kwaliteit van het leven.

Ik hoop dat ik steeds meer mensen kan helpen en enthousiast kan maken voor deze fantastische bewegingsvormen.

Mijn CV in opleidingen en bijscholingen

 

https://www.yogaenshiatsubeek.nl/images771//namaste25mrt20222579Jn2F.jpg

Do-In Yoga

Bewegen in flow, ruimte creëren in je lichaam en gedachten, voelen dat je weer in je kracht komt te staan. Maar ook naar binnen keren en voelen wat er is en dat alles er mag zijn. Dat is de kern van mijn lessen.

https://www.yogaenshiatsubeek.nl/images771//namaste25mrt20222579Jn2F.jpg

Shiatsu

Via massage en strekkingen herstellen we de energiestroom door de meridianen, waardoor je lichaam en geest stimuleert om gezond te blijven en helpt weerstand te bieden aan ziekte. Je ervaart weer ruimte en ontspanning in je lichaam.

https://www.yogaenshiatsubeek.nl/images771//hartbeschdriewarm25mrt202225502i58.jpg

Hormoonyoga

Met Hormoonyoga brengen we de hormonen meer in balans. Hierdoor verminderen klachten, voel jij je energieker en beter in je vel.

Ontdek

Ontdek hoe je zelf kunt bijdragen aan je eigen gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Hoe kun jij het beste uit jezelf halen, hoe wordt je meer bewust van je gedragingen en patronen. Hoe houd je plezier in je leven.

Contact

yogaenshiatsubeek.nl
Van Hasseltstraat 10
6573 GD Beek-Ubbergen
06-51887480
info@yogaenshiatsubeek.nl
Social media
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met je account. Of wanneer je nog niet geregistreerd bent, klik je op Maak een account.

Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account Ik ben mijn wachtwoord vergeten