Wat is hormoonyoga?

Hormonen spelen een grote rol in ons leven als vrouw. Vanaf onze eerste menstruatie, de maandelijkse cycli tot en met de overgang. De hoeveelheid en samenstelling van de hormonen in ons vrouwenlichaam kunnen dan ook fluctueren. En dit kan klachten geven zoals stemmingswisselingen, PMS klachten tot zelfs onvruchtbaarheidsklachten zoals bij PCOS. Ook bij een burn-out zien we vaak een verstoring van de hormoonbalans.

Met hormoonyoga brengen we de hormonen weer meer in balans waardoor klachten kunnen verminderen en soms zelfs helemaal verdwijnen.

De werking is met name gericht op de eierstokken, bijnieren, schildklier en hypofyse. Fijn is dat jezelf een methode en leefstijl aanleert waardoor je invloed hebt op hoe je je voelt in plaats van dat je slachtoffer voelt van hormonale ongemakken zoals opvliegers, stemmingswisselingen en menstruele ongemakken. Je gaat hiermee een transformatie in van klacht naar kracht. Ook in de postmenopauzale periode kun je de serie blijven oefenen om je gezond en vitaal te blijven voelen.

De serie is ontwikkeld door de Braziliaanze Dinah Rodrigues. In eerste instantie is deze serie voor overgangsklachten ontwikkelt.

Duizenden vrouwen over de hele wereld hebben deze serie beoefend met zeer goede resultaten.

Stemmingswisselingen, opvliegers en slapeloosheid namen af en bv. ook minder heftige zware bloedingen. Daarnaast kwamen ze erachter dat het voor meer klachten hielp. Vrouwen die door PCOS nauwelijks of niet menstrueerden en daardoor moeilijk zwanger werden, gingen weer menstrueren en werden zwanger. Ook vertellen vrouwen dat ze gewoon gingen menstrueren zonder dat ze de week voor de menstruatie snel geïrriteerd raakten of andere PMS klachten hadden terwijl ze dat voorheen wel hadden. Sylvia Mullaart -Bonn heeft 6 jaar lang bij Dinah gestudeerd en heeft de serie aangevuld met de nieuwste inzichten en hormoongerelateerde technieken uit andere yogatradities. Ook geeft zij nu de hormoonyogaopleiding in Amsterdam.

Zelf heb ik veel baat bij de serie. Na al een jaar de serie regelmatig te hebben beoefend heb ik bij Sylvia de opleiding gevolgd om deze serie aan jullie aan te kunnen leren. 

hormoon yoga beek

Workshop Hormoonyoga

Je leert een krachtige serie oefeningen aan die specifiek op je hormonen werken. De serie bestaat uit yogaoefeningen, ademhalingstechnieken (bastrika en ujjayi) en een energiegeleiding waarbij je de hormoonklieren met elkaar verbindt. De serie kun je daarna thuis in een half uur beoefenen.
De eerste 3 maanden doe je thuis de serie elke dag, daarna herkent je lichaam de oefeningen. Vervolgens blijf je de serie 2 á 3 keer per week doen, naar gelang je behoefte en je klachten, voor een blijvend resultaat.

Voor wie is deze workshop

 • Als je klachten ervaart tijdens de overgang/menopauze (stemmingswisselingen, opvliegers, slapeloosheid, droge huid, haaruitval etc.)
 • Bij menstruatieproblemen bv PMS, veel bloedverlies
 • Bij vruchtbaarheidsproblemen, PCOS (Polycysteus-ovariumsyndroom) en ondersteuning bij IVF
 • Bij een verstoorde hormoonhuishouding na de bevalling (zie onderstaande uitzonderingen)
 • Bij een trage schildklierfunktie
 • Bij veel stress en vermoeidheid
 • Alle vrouwen die een betere hormoonbalans willen

De workshop is niet geschikt voor

 • vrouwen die zwanger zijn, borstvoeding geven of korter dan 6 maanden geleden zijn bevallen
 • vrouwen met ernstige endometriose
 • vrouwen met grote myomen (vleesbomen), een klein myoom is geen probleem
 • vrouwen met borstkanker (vanaf 1 jaar na de laatste behandeling mag je meedoen)

hormoon yoga beek

Wat leer je tijdens de workshop

 • de krachtige serie hormoonyoga die je hormoonklieren stimuleren met yogaoefeningen, ademhalingstechnieken en een energiecirculatie die je helpt om je energieniveau op peil te houden.
 • Inzicht in welke hormonen belangrijk voor je zijn en hun werking
 • Inzicht in je klachten en wat je zelf kunt doen wat betreft oefeningen, leefstijl en voeding

Doel van de workshop hormoonyoga

 • De overgang wordt hanteerbaar en de klachten minder heftig. Inzicht in dat het een periode van transformatie is en niet van verlies. Van klacht naar kracht.
 • Menstruatie zonder veel klachten op gang brengen. Dat je cyclus niet je leven beheerst.
 • Dat je zelf invloed kunt uitoefenen op de hormoonbalans waardoor je je weer energieker en vrolijker voelt.
 • Dat je beter in je vel zit.

Wat krijg je

 • Hormoonchecklist. Voor aanvang van de workshop vul je deze lijst in of je op dat moment klachten ervaart. Op een later moment kun je dan checken of de klachten zijn verbeterd.
 • De serie wordt je stap voor stap aangeleerd
 • Uitleg over je hormonen, leefstijl en voeding
 • Werkboek Fusionhormoonyoga waar de serie uitgebreid in beschreven staat.
 • Een online les met de hormoonyogaserie, als hulp om de serie goed aan te leren

Privéworkshop op afspraak

De serie wordt je in ongeveer 2,5 uur aangeleerd. Daarna maken we nog een vervolgafspraak van 1 uur om alles een keer te herhalen en vragen te beantwoorden.

Prijs: € 150,- als je alleen de workshop doet. Kom je met z’n tweeën dan is het € 100,- p.p.

Locatie: van Hasseltstraat 10, 6573 GD Beek

Voor informatie en/of afspraak maken kan via mail info@yogaenshiatsubeek.nl, onderstaand contactformulier of via telefoon: 06-51887480.

Contact opnemen

Vul onderstaande velden in en ik neem z.s.m. contact met je op.
Naam
Telefoonnummer
Emailadres
Je bericht aan ons
Neem contact op via

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

https://www.yogaenshiatsubeek.nl/images771//namaste25mrt20222579Jn2F.jpg

Do-In Yoga

Bewegen in flow, ruimte creëren in je lichaam en gedachten, voelen dat je weer in je kracht komt te staan. Maar ook naar binnen keren en voelen wat er is en dat alles er mag zijn. Dat is de kern van mijn lessen.

https://www.yogaenshiatsubeek.nl/images771//namaste25mrt20222579Jn2F.jpg

Shiatsu

Via massage en strekkingen herstellen we de energiestroom door de meridianen, waardoor je lichaam en geest stimuleert om gezond te blijven en helpt weerstand te bieden aan ziekte. Je ervaart weer ruimte en ontspanning in je lichaam.

https://www.yogaenshiatsubeek.nl/images771//hartbeschdriewarm25mrt202225502i58.jpg

Hormoonyoga

Met Hormoonyoga brengen we de hormonen meer in balans. Hierdoor verminderen klachten, voel jij je energieker en beter in je vel.

Ontdek

Ontdek hoe je zelf kunt bijdragen aan je eigen gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Hoe kun jij het beste uit jezelf halen, hoe wordt je meer bewust van je gedragingen en patronen. Hoe houd je plezier in je leven.

Contact

yogaenshiatsubeek.nl
Van Hasseltstraat 10
6573 GD Beek-Ubbergen
06-51887480
info@yogaenshiatsubeek.nl
Social media
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met je account. Of wanneer je nog niet geregistreerd bent, klik je op Maak een account.

Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account Ik ben mijn wachtwoord vergeten